dijous, 26 de maig del 2011

Felicitats

8 d'abril del 1955, Divendres Sant, primera processó de la Confraria
Ahir feiem anys: 57. Cinquanta set anys ininterromputs d'existència gràcies al sentiment, la creença i la identificació de persones amb un col·lectiu que fa roglet per conservar la seua essència més íntima: l'estima per la Marededéu i la nostra tradició.
Molt ha canviat la nostra societat en general, i la bellreguardina en particular, la qual ens va vore nàixer un 25 de maig del 1954.
Aleshores se'ns va arribar a conéixer amb el malnom de la Confraria dels rics, ja que les economies més benestants del nostre poble foren les que engegaren la nostra Confraria.
Els qui hui hem agafat el testimoni de tantes persones que s'han identificat amb la Soledat en aquestsos anys, tenim la sort de fer-ho en una societat oberta, més plural, igualitària..., però no per això, o gràcies, menys arrelada en la seua identitat com a poble, la qual identitat col·laborem en consolidar.
Cadascun i cadascuna dels membres que hui formem l'Entitat Confraria del Silenci "Pas de la Soledat" tenim la nostra creença i/o els nostres motius pels quals n'hi formem part, i de cadascú naix el seu grau d'implicació. Però des d'eixa llibertat individual s'ha de tenir ben clar allò què significa i representa una manifestació com la nostra, i no oblidar-nos de l'obligació moral de continuar construïnt una col·lectivitat que ha recollit el testimoni dels nostres fundadors.
Un emocionat record a tots els confrares i confraresses que ja no estan amb nosaltres, i una forta abraçada a totes i tots els qui hui FEM SOLEDAT.

Alexandre Ruiz i Gadea
Germà Major